Uusivuosi | Uudenvuodenpäivä 2021

By |

Vuoden ensimmäinen pyhäpäivä on aina Uudenvuodenpäivä 1.1. Vuonna 2021 Uudenvuodenpäivä osuu viikolle, eli se on niin sanottu arkipyhä. Uudenvuodenpäivä on perjantaina 1.1.2020, näin muodostuu ns. pitkä viikonloppu.

Vuoden 2020 viimeinen päivä on torstai 31.12, tätä päivää kutsutaan myös uudenvuodenaatoksi. Koska uudenvuodenaatto ei ole Suomessa pyhäpäivä on monella silloin normaali tai normaalia lyhyempi työpäivä.

Onko kaupat auki uudenvuodenpäivänä

Monet kaupat noudattavat poikkeuksellisia aukioloaikoja uudenvuodenaattona(torstai 31.12) ja Uudenvuodenpäivänä(perjantai 1.1). Useimmat kaupat palvelevat uudenvuodenaattona normaalia lyhyemmän ajan ja monet erikoisliikkeet saattavat olla suljettuna kokonaan. Esimerkiksi Alko ja kauppakeskus Jumbo ovat avoinna silloin kello 9-18. Uudenvuodenpäivänä suurin osa kaupoista on suljettuna, pieni osa ruokakaupoista on avoinna normaalista poikkeavin aukioloajoin.

Mahdollisuus pitkiin vapaisiin

Joulun juhlapyhien ja Uudenvuodenpäivän väliin mahtuu neljä normaalia arkipäivää, ottamalla ne vapaaksi voi niistä yhdessä muodostaa yhteensä 11 päivän pituisen vapaan. Siinä ehtii jo mukavasti pääsemään irti työasioista ja lataamaan akkuja tulevaa vuotta varten.