Pääsiäinen 2020

By |

Pääsiäinen kestää aina perjantaista maanantaihin. Näin pääsiäisestä muodostuu aina ns. pitkä viikonloppu. Pääsiäinen on vuonna 2020 10.-13.4. Pääsiäisen aloittaa pitkäperjantai, sunnuntai on pääsiäispäivä ja maanantai 2.pääsiäispäivä. Nämä kaikki kolme päivää ovat pyhäpäiviä, välissä on vain ns. normaali lauantai. Pitkäperjantaita edeltävää torstaita kutsutaan Kiirastorstaiksi, se ei ole virallinen pyhäpäivä Suomessa. Kiirastorstai on Suomessa 9.4.2020.  Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain ja eroa pääsiäisen sijoittumisessa voi olla useita viikkoja. Pääsiäisen ajankohta määrittyy varsin monimutkaisen säännön mukaan, mutta nyrkkisääntö on kuitenkin seuraava: pääsiäinen on kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeinen sunnuntai. Toki helpointa on tarkistaa asia sivultamme.

Pääsiäinen on Kristinuskon vanhin ja tärkein juhla. Pääsiäistä vietetään Jeesuksen ylösnousemuksen juhlana.

Virpojat tulevat viikkoa ennen pääsiäistä

Pääsiäiseen kuuluu myös virpominen. Virpojat tulevat ovelle Palmusunnuntaina, joka on pääsiäistä edeltävä sunnuntai. Vuonna 2020 voit odottaa virpojia ovelle sunnuntaina 5.4., muista siis varata jotain pientä palkkaa virpojille.

Pääsiäisenä lomaillaan kotimaassa ja ulkomailla

Pääsiäisenä on varsin suosittua lähteä lyhyelle matkalle joko kotimaahan tai ulkomaille. Menoliikenne onkin vilkaimmillaan heti kiirastorstain iltana ja paluuliikenteen vilkkain aika ajoittuu maanantai päivään. Laskettelukausi on Pääsiäisenä parhaimmillaan Lapissa. Mikäli et mieli lumille, niin pääsiäisenä alkaa olemaan jo mukavan keväiset kelit Etelä-Euroopassa. Esimerkiksi Espanjassa ja Italiassa lämpötilat vastaavat jo Suomen kesää. Vieläkin lämpimämpää löytyy tuohon aikaan 6 tunnin lennon päästä Dohasta tai Dubaista, molemmissa kohteissa päivälämpötila on n. 30 astetta.

Kaikki vuoden 2020 pyhäpäivät näet tästä.