Pääsiäinen 2018

By |

Pääsiäisen ensimmäinen pyhäpäivä on Pitkäperjantai (30.3.), sitä seuraavat Pääsiäispäivä ja 2.Pääsiäispäivä. Pääsiäisen ajankohta vaihtelee ja vuonna 2018 Pääsiäinen on pe 30.3-ma 2.4. Pääsiäisviikonlopun lauantai ei ole pyhäpäivä, vaan normaali lauantaipäivä. Koska Pääsiäinen on ns. pitkä viikonloppu silloin on suosittua lähteä lyhyelle lomalle kotimaahan tai ulkomaille. Varsinkin pohjoisen hiihtokeskuksissa kelit ovat parhaimmillaan pääsiäisenä kevät auringon paistaessa. Myös eteläisen euroopan alueaan lämpötilat alkavat olemaan huhtikuun alussa varsin mukavia kaupunkiloman viettämiseen. Pääsiäisenä perinteisesti liikenne ruuhkautuu Suomen teillä, koska monet lähtevät torstaina ja palaavat maanataina pääsiäisen vietosta. Silloin onkin hyvä varata riittävästi aikaa matkaan.

Palmusunnuntaina 25.3. on virpomispäivä. Silloin pienet ja vähän isommatkin virpojat soittavat ovikelloja ”Virvon varvon tuoreeks terveeks, vitsa sulle palkka mulle.”.

Tästä näet kalenterista miten pyhäpäivät sijoittuvat vuonna 2018 ja sivupalkissa näet listan pyhäpäivistä. Vuoden 2019 pääsiäisen ajankohdan näet tästä.