Joulu 2020

By |

Jouluaatto on aina 24.12, vuonna 2020 jouluaatto on torstaina 24.12.2020. Vaikka Jouluaatto ei olekaan virallinen pyhäpäivä Suomessa on se useilla aloilla määritetty vapaapäiväksi. Jouluaattona useat kaupat ja liikkeet ovat suljettuina ja osa palvelee lyhyemmillä aukioloajoilla. Eli lahjojen ostamista ei välttämättä kannata jättää jouluaatoksi.

Joulupäivä 2020

Joulupäivä on vuonna 2020 perjantaina 25.12.2020. Joulupäivä on virallinen pyhäpäivä Suomessa. Myös Joulupäivänä monien kauppojen ovet pysyvät suljettuina ja osa noudattaa poikkeuksellisia aukioloaikoja. Esimerkiksi kauppakeskus Jumbo on suljettuna joulupäivänä.

Tapaninpäivä 2020

Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä on aina 26.12, vuonna 2020 Tapaninpäivä on lauantaina 26.12.2020. Tapaninpäivä on myös joulun ja vuoden viimeinen pyhäpäivä. Tapaninpäivänä useat kaupat ja kauppakeskukset ovat avoinna ja alennusmyynnit jo kovassa vauhdissa. Tapaninpäivänä alkavat myös ensimmäiset palaamaan joulun vietosta sukulaisten luota, joten joulun paluuliikenne vilkastuu silloin hieman.

Joulun viettäminen

Jouluun kuuluu olennaisesti jouluruuat. Joulukinkku on pitänyt pintansa joulupöydän keskipisteenä, mutta myös lihattomat vaihtoehdot ovat nousseet suosituiksi. Piparkakut kuuluvat perinteiseen jouluun ja joulupipareita voi käyttää myös uudella tavalla ja leipoa maistuvan piparijuustokakun. Jouluna on suosittua viettää aikaa perheen ja sukulaisten kesken, mutta monet valitsevat Suomen pakkasten sijasta loman lämpimässä. Suosittuja lomakohteita joululomalla ovat esimerkiksi Thaimaa, Espanja, USA, Dubai yms. Joulu on matkustamisen kannalla kalleinta sesonkiaikaa. Matkat kannataa varata mahdollisimman aikaisin, jos haluaa päästä lomalle edes hieman edullisemmin. Covid-19 takia tänä vuonna matkailu suuntautuu kuitenkin kotimaahan. Ulkomaanmatkoja kannattaakin suunnitella vasta seuraavaksi jouluksi.