Joulu 2019

By |

Jouluaatto on aina 24.12, vuonna 2019 se osuu tiistaille. Vaikka Jouluaatto ei olekaan virallinen pyhäpäivä Suomessa on se useilla aloilla määritetty vapaapäiväksi. Jouluaattona useat kaupat ja liikkeet ovat suljettuina ja osa palvelee lyhyemmillä aukioloajoilla. Eli lahjojen ostamista ei välttämättä kannata jättää Jouluaatoksi.

Joulupäivä 2019

Joulupäivä on vuonna 2019 keskiviikkona 25.12. Joulupäivä on virallinen pyhäpäivä Suomessa. Myös Joulupäivänä monien kauppojen ovet pysyvät suljettuina ja osa noudattaa poikkeuksellisia aukioloaikoja. Esimerkiksi kauppakeskus Jumbo on suljettuna joulupäivänä.

Tapaninpäivä 2019

Tapaninpäivä, eli toinen joulupäivä on vuonna 2019 torstaina 26.12. Tapaninpäivä on myös virallinen pyhäpäivä Suomessa. Tapaninpäivänä osa kaupoista on edelleen suljettuna, mutta monet ovat avoinna ainakin normaalista poikkeavilla aukioloajoilla. Monet kauppakeskukset ovat avoinna ja aloittavat joulun jälkeiset alennusmyynnit Tapaninpäivänä.

Joulun viettäminen

Jouluna on suosittua viettää aikaa perheen ja sukulaisten kesken, mutta monet valitsevat Suomen pakkasten sijasta loman lämpimässä. Suosittuja lomakohteita joululomalla ovat esimerkiksi Thaimaa, Espanja, USA, Dubai yms. Joulu on matkustamisen kannalla kalleinta sesonkiaikaa. Matkat kannataa varata mahdollisimman aikaisin, jos haluaa päästä lomalle edes hieman edullisemmin.